Gandul de azi
Prieteni, va propun sa meditati zilnic la unele lucruri care ne pot face viata mai usor de trait, mai usor de acceptat. Va invit sa iesim cateva minute din vartejul strsant al zilei si sa ne impacam cu noi si cu Dumnezeu.
28 Mai
"Viata este grea. Atunci cand am inteles si acceptat acest lucru, viata nu mai este grea. De fapt nu mai conteaza."
Scott Peck - Meditation from The Road Less Traveled
29 Mai
"Viata este o serie de probleme. Ne plangem sau incercam sa le rezolvam?"
30 Mai
"Fara disciplina nu putem face nimic. Numai cu ceva disciplina punem rezolva cateva probleme. Daca am avea disciplina absoluta, am putea rezolva toate problemele."
31 Mai
"Problemele fac diferenta intre succes si esec. Ele solicita curajul si intelepciunea noastra, si mai mult decat atat, ele crează curajul si intelepciune"
1 Iunie
Instrumentele disciplinei sunt metodele prin care trecem prin durerea provocata de probleme în asa fel incat le rezolvam cu succes, si in acelasi timp invatam şi crestem. Cand invatam ce este disciplina, invatam cum sa suferim si cum sa crestem.
5 Iunie
Timpul petrecut de parinti cu copiii lor le arata acestora din urma cat de importanti sunt cu adevarat.
8 Iunie
Poti rezolva orice problema daca esti gata sa dedici timpul si energia necesara pentru acest lucru.
Lumina luminează în întuneric şi întunericul n-a biruit-o.
marți, 6 martie 2007
Viaţa împreună
Viaţa a fost concepută pentru a fi împărtăşită.
Planul lui Dumnezeu pentru noi este să experimentăm viaţa împreună. Biblia numeşte acest lucru părtăşie. Părtăşia include dragostea altruistă, slujirea practică, dărnicia jertfitoare, mângâierea înţelegătoare şi toate celelalte porunci care se referă la relaţiile noastre "unii cu alţii". În părtăşie oamenii experimentează autenticitatea.
Părtăşia reală nu este de suprafaţă, nu este superficială, ci e comunicare de la inimă la inimă, pentru care este nevoie, uneori, nu întotdeauna, de curaj. Atunci cand ne împărtăşim durerile, când ne exprimăm sentimentele, când ne mărturisim eşecurile, îndoielile, când ne recunoaştem temerile şi slăbiciunile, când solicităm ajutorul şi rugăciunile celorlalţi, atunci avem părtăşie reală.
Acestea nu le poţi găsi decât în biserică.
Sunt unii care cred că pot fi creştini fără a face parte dintr-o biserică, dar Biblia ne arată clar că Dumnezeu este împotriva acestei idei. Nu poţi pretinde că îl urmezi pe Hristos dacă nu eşti membru devotat al unei biserici. " Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sînteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii." (Ioan 13.34-35)
Primul lucru şi cel mai simplu pe care îl poţi face este să vii la biserică. Nu ca un vizitator, nu din cand în cand, cand nu ai lucruri mai bune de facut, ci să fii un membru al trupului. S-ar putea să nu îţi placă toţi oamenii din biserică, la fel cum s-ar putea ca tu să nu placi tuturor. Dumnezeu vrea ca tu să iubeşti oameni reali, nu ideali. Poţi să cauţi multă vreme biserica perfectă, dar nu o vei găsi niciodată. Tu eşti chemat să iubeşti păcatoşi imperfecţi, aşa cum iubeşte şi Dumnezeu. Chiar tu eşti unul dintre ei!
Biblia spune despre primii creştini din Ierusalim că "s-au dedicat învăţăturii apostolilor, vieţii traite împreună, meselor comune şi rugăciunilor"(Fapte, 2.42)
Dumnezeu aşteaptă acelasi lucru de la tine azi! Viaţa creştină implică ceva mai mult decât dedicarea faţă de Hristos, ea include şi o dedicare faţă de alţi creştini.
Te aşteptăm să ai părtaşie cu noi!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu